نوآوری داتیکان برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا
یکی از بهترین راههای اخذ اقامت دائم کانادا (PR) اقدام برای دریافت ویزای استارتاپ از طریق طراحی و تدوین یک طرح استارتاپی است. نوآوریهای موسسه داتیکان در فرایند دریافت ویزای استارتاپ موجب شده تا هزینه دریافت این ویزا کاهش پیدا کند. به گونه ای که در برخی موارد با هزینهای معادل یک سفر توریستی به کانادا میتوان ویزای استارتاپ و اقامت دائم این کشور را به دست آورد. این نوآوریها در چند محور اصلی صورت میگیرند:
- تشکیل تیم شرکای استارتاپی به انتخاب موسسه و سرشکن شدن هزینهها میان اعضای تیم
- مشارکت مالی موسسه در طراحی و تدوین طرح و بهرهبرداری از منافع مادی و معنوی اجرای طرح در کشور مقصد
- بهرهگیری از تفاوت نرخهای خدماتی به ویژه در حوزه آیتی در ایران و کانادا
- تجربه کانالیزه و هدفمند در مذاکره، مکاتبه و تشخیص اولویتهای شرکتهای شتابدهنده مورد تایید دولت کانادا
- موسسه به جای دریافت کارمزد از متقاضی مهاجرت، منافع خود را از طریق مشارکت و بهره برداری از طرح پس از اجرا در کشور کانادا تامین میکند.
معرفی ویزای استارتاپ کانادا
دولت کانادا با راهاندازی برنامه ویزای استارتآپ به دنبال جذب کارآفرینانی است که پتانسیل راهاندازی شرکتهای نوآور و توانایی ایجاد شغل دارند. اگر یکی از سازمانهای معتمد و مورد تایید اداره مهاجرت کانادا راضی به سرمایه گذاری بر روی طرح استارتاپی شود ویزای استارتاپ به شخص متقاضی و خانوادهاش تعلق میگیرد.
برنامه ویزای استارتآپ از سال ۲۰۱۳ آغاز شده و کارآفرینان مهاجر را ترغیب میکند تا کسبوکار خود را در کانادا ایجاد کرده، با سازمانهای بخش خصوصی کانادا همکاری کنند و اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.
برای دریافت ویزای استارتاپ تا پنج نفر میتوانند مالک یک کسب و کار باشند ولی هر یک باید حداقل مالک ده درصد سهام دارای رای باشند و سهام تجمیع شده آنها باید بیشتر از ۵۰ درصد سهام دارای رای شرکت باشد.
محدوده زمانی دریافت ویزای استارتاپ
محدوده زمانی دریافت ویزای استارتاپ با توجه به عوامل و فاکتورهای متنوعی از جمله نوع طرح، کیفیت طرح، شرکتهای انتخاب شده برای سرمایهگذاری، اولویت پیادهسازی طرح در کانادا، تجربه وکلا و مشاوران مهاجرتی و نوبتدهی رسیدگی و پاسخگویی نهادهای ذیربط متغیر خواهد بود و معمولا در محدوده ۱۰ الی ۱۶ ماه است.
سطح زبان مورد نیاز
ویزای استارتاپ به سطح زبان بالایی نیاز ندارد و کافیست متقاضی مدرک آیلتس ۵ جنرال یا سیالبی ۵ (سیالبی مخففCanadian Language Benchmark آزمون زبان مخصوص کشور کانادا است) را دریافت کند. مدرک زبان فرانسوی نیز (در همین سطح) به جای زبان انگلیسی پذیرفته میشود.
مزایای ویزای استارتاپ
مهمترین مزایای ویزای استارتاپ شامل این موارد میشود:
- تنها مدل مناسب برای مهاجرت و اقامت همزمان سه نفر همراه با خانواده در یک کشور و یک شهر
- امکان جذب شریک و سرمایهگذار خارجی برای راهاندازی و گسترش طرح
- دریافت اقامت دائم به محض ورود به کانادا برای متقاضیان و کل اعضای خانواده (همسر و فرزند زیر ۱۸ سال)
- امکان دریافت تسهیلات از نهادهای دولتی و برقراری روابط تجاری با شرکتهای خصوصی کانادایی
- امکان افتتاح حساب در بانکهای معتبر بینالمللی برای فعالیتهای مالی و اقتصادی
- سهولت در دریافت ویزای آمریکا
- ایجاد یک کانال ارتباطی کارآمد برای فعالیتهای اقتصادی بین کشور مبدا و کشور مقصد با توجه به نوع طرح
- ویزای استارتاپ تمام مزایای مهاجرت از طریق سرمایهگذاری را با هزینه کمتر و اعتبار بیشتر دارد
- حساسیت کمتر و بوروکراسی سادهتر و کوتاهتر در مورد منشا سرمایه متقاضیان نسبت به مدل مهاجرت از طریق سرمایهگذاری
پروسه اجرایی دریافت ویزای استارتاپ در موسسه داتیکان
تهیه و تدوین ایده استارتاپی و تبدیل ایده به طرح تجاری حرفه ای و تنظیم اسناد مورد نیاز شامل:
- پیچ دک (pitch deck )
- فرایند ارزیابی تجاری (Business Vetting)
- طرح توجیهی تجاری (business plan )
- مطالعه امکانسنجی (feasibility study)
- ارزیابی منابع انسانی (HR assessment )
- طرح بازاریابی (marketing plan )
- مدل انگیزش کسب و کار ( Business motivational model )
- تحلیل هزینه _ فایده (Cost–benefit analysis)
- تهیه امویپی و پیشنمونه
مذاکره و مکاتبه با شرکتهای سرمایهگذار طرحهای نوآورانه (Venture Capital Firms) مورد تایید اداره مهاجرت و شهروندی کانادا برای دریافت تسهیلات و کمکهای مالی و فنی، و گواهی تایید (commitment certificate) و نامه حمایت(letter of support) با همکاری گروه مشاوران و وکلای ایرانی – کانادایی معتمد و مرتبط با موسسه داتیکان
این شرکتها از سه ویژگی ذیل برخوردارند:
- مورد تایید و معتمد اداره مهاجرت کانادا هستند. به این معنا که تاییدیه فنی آنها در مورد اجراپذیری و سودآوری طرح منجر به صدور ویزای استارتاپ از طرف دولت کانادا میشود.
- توانایی مالی سرمایهگذاری بر روی هر طرح استارتاپی را دارند. این سرمایهگذاری به صورت شراکت در طرح و دریافت بخشی از سهام شرکت تجاری تاسیس شده برای اجرای طرح استارتاپی خواهد بود. میزان سرمایهگذاری با توجه به نوع شرکت و نوع طرح متفاوت است.
- سابقه مذاکره و مکاتبه بین بسیاری از این شرکتها و موسسه داتیکان (یا وکلا و کارشناسان فعال در موسسه داتیکان) وجود دارد و برخی از این شرکتها در پروندههای مهاجرتی یا سایر فعالیتهای بینالمللی داتیکان سرمایهگذاری کرده و یا همکاری تجاری داشتهاند.
تهیه مدارک و مستندات و خدمات مشورتی
- تنظیم رزومه و سیوی (Curriculum Vitae) و انگیزهنامه (SOP) متقاضیان
- ترجمه مدارک مورد نیاز از طریق مترجم رسمی
- ارائه مشاوره برای تهیه و تنظیم سایر مدارک و مستندات
- درخواست ویزا و پیگیری امور اداری مربوط به صدور ویزا و اقامت از طریق سفارتخانه و اداره مهاجرت و شهروندی کانادا
- تهیه مستندات نوشتاری و تصویری مورد نیاز برای انتشار در فضای مجازی و ارائه به مراجع ذیصلاح
- مشاوره برای تهیه گواهی تمکن مالی و تراکنش مالی منظم مطابق با استانداردهای مراجع رسمی کشور مقصد
- ارائه مشاوره بعد از خروج از کشور در زمینه امور تحصیلی و شغلی، انطباقپذیری سریعتر با شرایط جامعه مقصد، فرصتهای موجود برای بهرهمندی از خدمات رفاهی و تامین اجتماعی و چگونگی تسهیل و تسریع در دریافت اقامت دائم و تابعیت
- تدوین ایدهها و روشهای اجرایی آنها به منظور بیشینه سازی ضریب موفقیت متقاضی در اخذ ویزا
محدوده هزینهها
- عوامل موثر بر تعیین هزینهها به این شرح است:
- سوابق تجاری موسسین
- رزومه متقاضیان
- کیفیت طرح کسبوکار و میزان درآمدزایی و اثرگذاری طرح
- تعداد شرکای طرح استارتاپی در قالب یک تیم واحد
- سرعت در اجرای موضوع قرارداد
- میزان مشارکت مالی موسسه در طرح استارتاپی

مشارکت موسسه در طرح استارتاپی
موسسه تمام مساعی و تلاش خود را برای راهاندازی و بهرهبرداری از طرح استارتاپی، مازاد بر تعهدات قراردادی به عمل میآورد و در صورت لزوم در تامین هزینههای مورد نیاز برای اجرا و دریافت تایید طرح و کل فرایند اجرای استارتاپ مشارکت میکند. چنانچه بر اثر فعالیتهای موسسه امکان اخذ تسهیلات، وام و جذب سرمایه از سرمایهگذاران داخلی یا بینالمللی فراهم شود (فراتر از آنچه برای دریافت ویزا و اقامت کانادا مورد نیاز است) سهام پروژه بین اعضای تیم اجرایی طرح، موسسه و شرکت سرمایهگذار تقسیم خواهد شد. کیفیت و کمیت شراکت با توافق طرفین مشخص خواهد شد.
هدف موسسه راه اندازی طرح و ارائه آن به سرمایه گذاران کانادایی و مراکز شتابدهنده اعم از انکوباتورها، سرمایهگذاران خطرپذیر و سرمایهگذاران انجل به گونهای است که منجر به دریافت گواهی تایید (Commitment Certificate) و نامه حمایت (Letter of Support) از سازمانهای ارزیاب مورد تایید دولت کانادا برای دریافت شود و در این راستا موسسه بخشی از بسترهای لازم برای اجرای طرح را ایجاد میکند. از آنجا که هزینه فعالیتهای مقدماتی برای شروع به کار استارتاپ از جمله هزینههای حوزه آیتی و حوزههای مرتبط با توانمندیها و تخصص اعضای موسسه در ایران بسیار پایینتر از کانادا است، ارزشگذاری مراحل نرم افزاری طرح استارتاپی مثل تولید سایت و اپلیکیشن و نگارش طرحهای تجاری و تعیین میزان دارایی طرح بیش از میزانی خواهد بود که در عمل صورت گرفته است.
اگر تمایل به زندگی، کار، تحصیل، سرمایهگذاری یا تجارت در کانادا دارید، میتوانید با موسسۀ حقوقی-مهاجرتی داتیکان تماس بگیرید یا فرم ارزیابی را در سایت ما پر کنید تا کارشناسان و همکاران ما به شما برای رسیدن به هدفتان کمک کنند.
مطالب مرتبط: